lijnimg01Leon Ansems
Architect

 

 

 

 

 

lijn

img02 Gereon Bargeman
Stedenbouwkundige

 

 

 

lijn

img03Marco Tavenier
Architec
t

lijn

Img02

Img03

home_img01

Ruimtecollectief – de krachten gebundeld

Ruimtecollectief is een samenwerkingsverband tussen Leon Ansems – architect, Gereon Bargeman – stedenbouwkundige en Marco Tavenier – architect.

lijn

Mijn bureau, Ansems Architecten, is gevestigd in de Hub voor Duurzaamheid in het Soesterkwartier in Amersfoort. Mijn opdrachtgevers ervaren mij als betrouwbaar, open in communicatie en dienstbaar. Ik heb als ontwerper een goed inlevingsvermogen en werk als katalysator in wensen van bewoners omtrent gebruik, sfeer en beleving van ruimten, hun woning en de buitenruimte. Het overbrengen van de beleving en het gebruik van te ontwerpen ruimten vind ik wezenlijk. Vormgevend werk ik vanuit de kwaliteit van beleving, het gebruik, en de werkelijke duurzaamheid van het gebouw. Bouwtechnisch vakmanschap (MTS, HTS, Academie van Bouwkunst) koppel ik aan een lange beroepspraktijk en een groot begrip van bouwkosten, bouwfysica, installatietechniek en constructie, zodat een werkelijk optimaal (denk ook aan onderhoud, levensduur) en geïntegreerd gebouw ontstaat.  Als voormalig deelnemer aan een CPO-groep ken ik het groepsproces en de werkwijze met sociocratische besluitvorming uit persoonlijke ervaring. Voor particuliere opdrachtgevers heb ik veel woningen gebouwd en verbouwd. Zij zijn allemaal enthousiast over hun leef-ervaring in hun nieuwe woning.

Leon Ansems
Architect

lijn

Ik ben een enthousiaste, betrokken en gemotiveerde stedenbouwkundige die vormgeeft aan woon- en werkomgevingen. Dat doe ik vanuit mijn eigen bureau in het centrum van Amersfoort: Kien Ontwerp. Een plek met dynamiek, privacy en zicht op de tuinen van de muurhuizen: het is mijn woon- en werkomgeving. Door mijn opdrachtgevers werd ik steeds vaker gevraagd om ook aan de architectuur te werken. Een samenwerking met architecten in het Ruimtecollectief is daarom een bewuste stap.
Bij mijn werk staat beleving centraal. Ideeën en concepten weet ik te vertalen in plannen die voldoen aan de wensen en die gerealiseerd kunnen worden. Ik werk daarbij graag met mensen samen en ben goed in staat om te luisteren. Bij mijn opdrachten vormt de bestaande context het uitgangspunt en ik zoek voortdurend naar een balans tussen duurzame en maatschappelijk, technisch en financiële aspecten van het plan.

Gereon Bargeman
Stedenbouwkundige

lijn

Ik woon sinds 15 jaar in het Soesterkwartier in Amersfoort en heb daar sinds 2010 mijn eigen architectenbureau: Bureau MT. Het mooiste van mijn vak vind ik om met bewoners rond de tafel te zitten, te luisteren en vervolgens wensen en eisen te vertalen in een aansprekend concept. Ik beweeg me graag op snijvlakken tussen verschillende disciplines. Mijn fascinatie voor mooie ruimtelijke combinaties tussen gebouw en buitenruimte/tuin is daar een voorbeeld van. Mijn ontwerpstijl is eigentijds, altijd met oog voor de menselijke maat en ‘de ontmoeting’: een voordeur die terug ligt in de gevel zodat er ruimte ontstaat, een zithoek die doorgezet wordt in een terras, of een gemeenschappelijke tuin met plaats voor bijvoorbeeld een barbecue. Die plekken waar ontmoeting ontstaat verdienen speciale aandacht.

Marco Tavenier
Architect

lijn

Samenwerking

lijn

Dieter Dettling – dd-architect

dd-architect - de duurzame architect - is een passiefhuis expert, gespecialiseerd in bio-ecologische nieuwbouw, renovatie en herbouw. Hij is tevens de specialist voor natuurlijke (bouw)materialen, adviseur voor energieneutrale, nul op de meter of energieleverende concepten, bouwfysische berekeningen, bouwbioloog i.o. Zijn motto is: binnen de financiële mogelijkheden een maximaal gezond en comfortabel woonklimaat creëren, gecombineerd met een minimale footprint. Daarbij vormt bio-ecologisch, dus gezond en duurzaam bouwen, voor hem de perfecte en onscheidbare symbiose, als het om bouwen met een zo min mogelijke milieu impact gaat. Zijn visie: mooie architectuur met respect voor de historie, mens en natuur. Meer informatie klik hier.